Hoe werkt Litecoin?

Vaak wordt ook wel het kleine broertje van bitcoin genoemd. Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die sinds de start in 2011 vrij algemeen is overgenomen. Een vorm van digitaal geld dat gebruik maakt van een blockchain om gemakkelijk een grootboek van alle transacties bij te houden. Litecoin wordt gebruikt om geld rechtstreeks tussen individuen of bedrijven over te maken zonder de noodzaak van een tussenpersoon zoals een bank of een betalingsverwerkingsdienst.

Het Lightning Netwerk uitgelegd

Wat maakt Litecoin anders?

Drie dingen maken Litecoin anders:
– Snelheid
– Aantal munten
– Marktkapitalisatie

Snelheid

Litecoin is gebaseerd op dezelfde open source-code achter bitcoin, met enkele opvallende verschillen. Gemaakt door ingenieur Charlie Lee als het goud van zilver naar bitcoin, ligt een van de grootste verschillen tussen de twee cryptocurrencies in hun transactiesnelheden.

Omdat het blokken ongeveer vier keer sneller genereert dan bitcoin, kan litecoin de legitimiteit van transacties een stuk sneller bevestigen en een veel groter aantal verwerken over hetzelfde tijdsbestek.

Lees voor meer informatie over hoe blokken worden gemaakt en transacties worden bevestigd, onze primer over blockchain-technologie – die fungeert als de onderbouwing van litecoin en de meeste andere virtuele p2p-valuta’s.

Aantal munten

Een van de redenen waarom sommige cryptocurrencies intrinsieke waarde hebben, is vanwege hun beperkte aanbod. Zodra een bepaald aantal bitcoin (btc) of litecoin (ltc) is gemaakt, is dat het. Er kunnen op dat moment geen nieuwe munten meer bij.

Terwijl bitcoin een limiet van 21 miljoen munten heeft, zal litecoin maximaal uitkomen op de 84 miljoen punten.

Marktkapitalisatie

Hoewel de marktkap verbleekt in vergelijking met bitcoin, behoort litecoin nog steeds tot de top 5 cryptocurrencies op het moment van publicatie.
Deze ranglijst schommelt op basis van de prijs en het aantal munten in omloop.

Meer weten over wat Litecoin nu precies is.