Litecoin kopen?

Stap 1 – Koop een Litecoin-portemonnee

Voordat je je Litecoins koopt, moet je eerst een portemonnee kopen om ze op te slaan. Tussen enkele van de meest populaire portefeuilles van Litecoin die nu te koop zijn, zijn Coinbase, Exodus en Jaxx. Als u op zoek bent naar een betere beveiliging van uw Litecoins, kunt u ook hardware-wallets zoals TREZOR of Ledger gebruiken om ze op te slaan.

Stap 2 – Zoek een Litecoin-uitwisselaar

Een van de belangrijkste problemen wat het kopen van Litecoins bemoeilijks, is het feit dat de meeste beurzen het alleen voor Bitcoins ruilen (en niet voor USD of EUR). Daarom is het een optie om Bitcoins te kopen en ze vervolgens om te wisselen naar Litecoins op beurzen zoals Polonix, BTC-e of Shapeshift. Er zijn echter enkele beurzen waarmee u Litecoins rechtstreeks kunt kopen.

eToro – Platformen zoals eToro geven je geen daadwerkelijke toegang tot je munten en je kunt geen munten van eToro naar andere mensen sturen. Het enige dat met het platform kan worden gedaan, is Litecoin kopen en verkopen voor fiat-valuta (bijvoorbeeld dollars, euro’s, enz.). Dit betekent dat dit platform goed is als je alleen maar wilt speculeren over de prijs. Deze methode is alleen geldig als u buiten de VS woont.

Coinbase – Hiermee kunt u tot $ 500 aan Litecoins kopen met uw creditcard. Hogere limieten kunnen worden bereikt zodra u uw identiteit verifieert. Coinbase accepteert kopers uit 33 landen over de hele wereld en de kosten van de uitwisseling zijn relatief laag (voornamelijk voor ACH-overdrachten binnen de VS).

Bitpanda – Hiermee kunt u Litecoin kopen met uw creditcard, Skrill-account, SEPA-overdracht of SOFORT-overdracht. Kopen op Bitpanda vereist verificatie en aankooplimieten zijn relatief laag (600 euro).

Bitstamp – Een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingen die er zijn. Met Bitstamp kunt u Litecoin kopen via een overboeking van USD of EUR. U kunt uw Bitcoins ook omwisselen voor Litecoins.

Stap 3 – Koop Litecoins en trek ze terug in je portemonnee

Zodra u een ruil heeft besloten, opent u een account en koopt u de Litecoins. Zorg ervoor dat u de Litecoins uit de centrale haalt voor uw persoonlijke portemonnee. Laat munten nooit in een ruil zitten, omdat u ze kunt verliezen als de uitwisseling wordt gehackt of afgesloten.

Lees je altijd goed in voordat je begint met Litecoin kopen.

Aanbieders van Litecoin