Wat is Litecoin?

Litecoin-website zegt hierover het volgende: “Litecoin is een peer-to-peer internetvaluta die transacties wereldwijd mogelijk maakt die vrijwel nihil kosten voor iedereen ter wereld.” Als u bekend bent met de Bitcoin voor digitale valuta, lijkt de bovenstaande definitie misschien op elkaar. Dat komt omdat Litecoin is gebaseerd op de open source codebase van Bitcoin, maar met een paar technologische verschillen. Litecoin was nooit bedoeld om Bitcoin te vervangen, maar om het aan te vullen, zoals het goud van zilver en Bitcoin. Deze beginnershandleiding zou degenen die nieuw zijn bij Litecoin moeten helpen om de verschillen op hoog niveau tussen deze twee digitale valuta te begrijpen.

Koerslitecoin

Litecoin in 90 seconds

Hoe Litecoin wordt gemaakt

Zoals alle cryptocurrencies, wordt litecoin niet uitgegeven door een overheid, die historisch gezien de enige entiteit is die de maatschappij vertrouwt om geld uit te geven. In plaats daarvan worden ze gereguleerd door een Federal Reserve en komen ze van een pers bij het Bureau of Engraving and Printing. Litecoins worden gemaakt door de uitgebreide procedure genaamd mining, die bestaat uit het verwerken van een lijst van litecoin-transacties. In tegenstelling tot traditionele valuta’s, is het aanbod van litecoins vast. Uiteindelijk zullen er slechts 84 miljoen litecoins in omloop zijn en niet meer. Elke 2,5 minuten (in tegenstelling tot 10 minuten voor bitcoin) genereert het litecoin-netwerk een zogenaamde block-a ledger entry van recente litecoin-transacties over de hele wereld. En hier komt de inherente waarde van litecoin vandaan.

Het blok wordt geverifieerd door mijnsoftware en zichtbaar gemaakt voor elke ‘mijnwerker’ die het wil zien. Zodra een mijnwerker het verifieert, komt het volgende blok in de keten, wat een record is van elke litecoin-transactie, ooit.

Meer over wat is litecoin.

Meer over hoe Litecoin werkt.